11 Νοε 2012

Εργαζόμενοι πρ. ΥΠΠΟ: Διαμαρτυρία στην Ακρόπολη

"Αντιστεκόμαστε Ανατρέπουμε". Το πανό του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού στην είσοδο της Ακρόπολης αλλά και οι πικέτες προϊδέαζαν χθες το πρωί τους τουρίστες ότι κάτι συμβαίνει. Ωστόσο δεν εμπόδιζε την είσοδό τους στον αρχαιολογικό χώρο. Αντίθετα, οι απεργοί εργαζόμενοι του ΥΠΠΟ μοιράζοντας ξενόγλωσσα κείμενα, αλλά και συζητώντας μαζί τους, ενημέρωναν τους τουρίστες αλλά και τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία για το σκοπό της διαμαρτυρίας τους η οποία έγινε στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που κηρύχθηκαν για όλη την εβδομάδα, μετά από απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου.


"Η κινητοποίησή μας στον συμβολικό χώρο της Ακρόπολης έχει σκοπό να αναδείξει τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η πολιτιστική μας κληρονομιά, καθώς αμφισβητείται ο δημόσιος χαρακτήρας της. Επιπλέον, έρχεται ένα νέο οργανόγραμμα που, αν πραγματοποιηθεί, θα διαλύσει το υπουργείο Πολιτισμού και θα το ενσωματώσει στο υπουργείο Παιδείας, πρακτική που έρχεται από τη δεκαετία του '50 και του '60 και η οποία είχε αποτύχει, πέρα από το γεγονός ότι στηρίζεται σε καθυστερημένες αντιλήψεις», δήλωσε στο ΑΠΕ ο γενικός γραμματέας του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων του ΥΠΠΟ, Γιάννης Στεφάνου.

"Ο αγώνας μας είναι πολιτικός, δεν αφορά απλώς συνδικαλιστικά ή κλαδικά αιτήματα. Και μετά την ψήφιση των μέτρων έχει ένα νόημα να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας και γιατί έχουμε μπροστά μας την ψήφιση του προϋπολογισμού αλλά κυρίως γιατί σε επίπεδο κοινωνίας είναι ανοιχτό το στοίχημα αυτά τα μέτρα να μην εφαρμοστούν στην πράξη", μας λέει ο Στάθης Γκότσης, πρόεδρος της Έκτακτης Συνέλευσης του Ενιαίου Συλλόγου.

Οι εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού απεργούν και σήμερα, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που έχει κηρύξει ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων, ενώ η συνέχεια των κινητοποιήσεών τους θα αποφασιστεί στη νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα γίνει στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟ, σήμερα στις 9 το πρωί. Ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις που θα γίνουν την Κυριακή, οπότε τίθεται προς ψήφιση στη Βουλή ο προϋπολογισμός.

Αναδημοσίευση από avgi.gr