Ποιοι είμαστε!

Είμαστε κομμάτι του φοιτητικού συλλόγου και δραστηριοποιούμαστε στη Συνεργασία Ανεξάρτητων Φιλοσοφικής Μαζί με τους συντρόφους μας από το ΚΑΡΦΙ συγκροτούμε την "Ενωτική Πρωτοβουλία ΣΑΦ-ΚΑΡΦΙ".
 
Ας συστηθούμε! 
Συνεργασία.. γιατί στην κρίση απαντάμε με συλλογικότητα
Ανεξάρτητων..  από οικονομικά συμφέροντα και ρουσφέτια, διαπλοκή με το καθηγητικό κατεστημένο και σάπιους κομματικούς μηχανισμούς.
Φιλοσοφικής.. γιατί κινητοποιούμαστε για ότι αφορά στη Φιλοσοφική, επεκτείνουμε τον αγώνα μας στην κοινωνία.


30 χρόνια ΣΑΦ και ο αγώνας συνεχίζεται
Στον καιρό της κρίσης της ανεργίας και της μετανάστευσης ο καθένας μόνος του βυθίζεται πιο πολύ στα προσωπικά του αδιέξοδα. Εμείς απαντάμε με συλλογικότητα και επιλέγουμε να παρεμβαίνουμε μέσα από τη ΣΑΦ συγκροτώντας ένα άλλο μοντέλο πολιτικής παρέμβασης. Μακριά τόσο και από λογικές που ταυτίζουν την πολιτική δράση με την προσωπική ανέλιξη, το βόλεμα και τη λαμογιά όσο και από εκείνους που ενσωματώνουν την παραπάνω λογική και στρέφονται στην απραξία και τον ατομισμό. Μέσα από την σύγχρονη αριστερά  αμφισβητούμε το κυρίαρχο μοντέλο ζωής και αναζητούμε μια άλλη νεολαιίστικη ταυτότητα στην αντίληψη, την κουλτούρα και τον πολιτισμό.
Η ατομική μας αξιοπρέπεια συνυφαίνεται με την αξιοπρέπεια του όλου.


Είμαστε μόνοι μας;
Όχι, μέσα από την Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση συναντιόμαστε, συζητάμε, προβληματιζόμαστε και συντονίζουμε την δράση μας με δεκάδες άλλα αντίστοιχα σχήματα από φοιτητικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα.

Με την σύγχρονη μαχόμενη αριστερά..
Γιατί κάθε υλική και δημοκρατική κατάκτηση του λαού μας ήταν αποτέλεσμα των αγώνων της αριστεράς που βρισκόταν πάντοτε στην πρωτοπορία των αγώνων του λαού μας.
Γιατί η κατάσταση που βιώνουμε σήμερα είναι απότοκο της καπιταλιστικής κρίσης και μεις παλεύουμε για την ανατροπή του συστήματος αυτού και την οικοδόμηση μιας κοινωνίας βασισμένης σε αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια, κοινωνική δικαιοσύνη.