10 Οκτ 2012

Μαντολίνο και εβδομάδα Stockhausen

Αγαπητοί φίλοι του Εργαστηρίου Σύνθεσης και Εκτέλεσης,

Αρχίζουμε τις φετινές μας διαλέξεις το Σάββατο, 13 Οκτωβρίου στο Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες, Αραχώβης 39 στα Εξάρχεια.

Σάββατο 13 Οκτωβρίου

5:30 - 6:00 μ.μ. Θα ξεκινήσουμε για τον Stravinsky. Είσοδος ελεύθερη. Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες.

6:00 - 8:00 μ.μ. Ο Δημήτρης Μαρίνος θα παρουσιάσει το μαντολίνο και θα παίξει έργα γραμμένα για αυτόν. Είσοδος Ελεύθερη. Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες.
9:00 μ.μ. - - - - - Συναυλία με έργα συνθετών από τα Βαλκάνια στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Παίζει το συγκρότημα του Αλέξανδρου Μούζα Ergon Ensemble.


 
Εβδομάδα Stockhausen

Από Δευτέρα 15 έως και Παρασκευή 19 Οκτωβρίου η Βιβλιοθήκη του Μεγάρου θα μας κάνει εβδομάδα Karlheinz Stockhausen. Θα έχουν στη διάθεσή μας ότι υλικό έχουν του γερμανού συνθέτη (ίσως να έχουν τα πάντα) πάνω στα τραπέζια στον πρώτο όροφο μπροστά από το δωμάτιο της παιδικής βιβλιοθήκης.

Η πρώτη μας συνάντηση θα γίνει την Δευτέρα 15/10, 1:00 - 4:00 μ.μ. Τις υπόλοιπες μέρες μπορεί ο καθένας/καθεμία να πηγαίνει τις ώρες που είναι ανοικτή η βιβλιοθήκη για να βλέπει παρτιτούρες και να ακούει έργα. Είναι σπάνια ευκαιρία να γνωρίσει κανείς το έργο του Stockhausen, διότι οι περισσότερες παρτιτούρες είναι υπερμεγέθεις και πανάκριβες. Όλοι είναι ευπρόσδεχτοι. Ενημερώστε φίλους, μαθητές, συνεργάτες.

Για όσους δεν έχουνε την ταυτότητα της βιβλιοθήκης καλό θα ήτανε να την αποκτήσουν. Δεν στοιχίζει, χρειάζεται μόνο να έχετε μαζί σας αστυνομική ταυτότητα.

Καλή εβδομάδα. Σε μία-δύο μέρες θα σας στείλω συγκεντρωτική λίστα για τις φετινές συναντήσεις.

Αλέξανδρος Καλογεράς