7 Σεπ 2012

Δηλώσεις υποψηφιοτήτων για τους Αγώνες Ελληνικού Τραγουδιού 2/Στίχος

«Οι Αγώνες Ελληνικού Τραγουδιού αποσκοπούν στην ανάδειξη νέων συνθετών, στιχουργών και τάσεων του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού. Αυτό άλλωστε βρίσκεται στον πυρήνα όλων των δράσεων του Κύκλου: η αναγέννηση του χαμένου Κέντρου του ελληνικού τραγουδιού, η ανάδειξη των δυνάμεων της εξέλιξής τους και ο επαναπροσδιορισμός των όρων του. Μια εκδήλωση αφιερωμένη στις σημαντικότερες νέες δημιουργίες από τον πολυδιάστατο χώρο της εγχώριας τραγουδοποιίας.» - Δημήτρης Παπαδημητρίου

Οι Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού γίνονται για δεύτερη χρονιά επικεντρώνοντας αυτή τη φορά στη δημιουργία του στίχου. Οι υποψήφιοι θα υποβάλλουν τρεις στιχουργικές δημιουργίες. Η προκριματική επιτροπή θα επιλέξει 10 υποψήφιους για την τελική φάση. Τα επόμενα στάδια είναι τα εξής: 1. Οι υποψήφιοι θα κληθούν να γράψουν στίχους για μια μελωδία από τρεις που θα δοθούν από την οργανωτική επιτροπή.
2. Πέντε συνθέτες θα προταθούν από τη διοργάνωση, οι οποίοι θα επιλέξουν να μελοποιήσουν μία από τις στιχουργικές δημιουργίες των υποψηφίων.
Στην τελική φάση των Αγώνων, τη βραδιά του τελικού, οι 10 υποψήφιοι θα διαγωνισθούν με δύο τραγούδια που θα προκύψουν από την παραπάνω διαδικασία.
Την προηγούμενη μέρα του τελικού, 14 Δεκεμβρίου, στο φουαγιέ του 5ου ορόφου της Στέγης θα γίνει μια συζήτηση με θέμα «Η επίδραση των Ελλήνων ποιητών στους Έλληνες στιχουργούς και αντιστρόφως».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ