27 Ιαν 2013

30 Γενάρη, μέρα αφιερωμένη στη μουσική και καλλιτεχνική εκπαίδευση! Στην κινητοποίηση θα συμμετέχουν και οι φοιτητές του τμήματός μας, όπως αποφασίσαμε στη συνέλευσή μας!



Η επίθεση στη μουσική εκπαίδευση δεν αφορά όμως μόνο το τμήμα μας. Η επιβίωση των μουσικών σχολείων είναι υπό διακύβευση. Τα κενά σε καθηγητές τόσο μουσικής - καλλιτεχνικής παιδείας, όσο και γενικής παιδείας, 5 μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δεν επιτρέπουν στα σχολεία αυτά να λειτουργήσουν. Επίσης, το «κόψιμό» των σχολικών για τη μετακίνηση των μαθητών δεν επιτρέπει σε πολλά παιδιά να φοιτήσουν στα ειδικά αυτά σχολεία. 

Επειδή σεβόμαστε το έργο και την προσφορά των σχολείων αυτών, επειδή φοιτήσαμε πολλοί από μας σε αυτά, επειδή πολλοί από τους μαθητές σε λίγα χρόνια θα επιλέξουν το τμήμα μας, επειδή πολλοί από εμάς επιθυμούμε να διδάξουμε σε αυτά και επειδή ξέρουμε ότι η επίθεση στην καλλιτεχνική εκπαίδευση δε θα μείνει μόνο στα σχολεία αλλά θα χτυπήσει την πόρτα μας, είμαστε αλληλέγγυοι με τους μαθητές των καλλιτεχνικών σχολείων, τους γονείς και τους καθηγητές τους και στηρίζουμε τους αγώνες τους.

Στην κινητοποίηση αυτή συμμετέχουμε και εμείς, οι φοιτητές του τμήματος Μουσικών Σπουδών, όπως αποφασίσαμε στη συνέλευσή μας στις 17/01. Να είμαστε ΟΛΟΙ εκεί, υλοποιώντας τη συλλογική μας απόφαση, να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας προς τα μουσικά σχολεία και να κάνουμε σαφές οτι η επίθεση στη μουσική εκπαίδευση, η οποία αφορά και το τμήμα μας, δε θα περάσει! 

Ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη!
Δε θα επιτρέψουμε τη διάλυση της μουσικής εκπαίδευσης!

11.00 πμ, στην Πλατεία Κλαυθμώνος,
 με το πανό των φοιτητών του τμήματός μας!!!