21 Νοε 2012

Κάλεσμα προς τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών για διοργάνωση αντιφασιστικού / αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου, συναυλίας και καλλιτεχνικών δρώμενων

Αθήνα, 19-11-2012

Συνάδελφοι,
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, σας καλεί να πάρετε ενεργά μέρος στην αντιρατσιστική, αντιφασιστική πρωτοβουλία, να ενημερώσετε τα μέλη των σωματείων και να τους παροτρύνεται να αγκαλιάσουν και να συμμετέχουν με προτάσεις και ιδέες για την επιτυχία του εγχειρήματος. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της «ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ»
Ακολουθεί το κάλεσμα.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ, ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΡΩΜΕΝΩΝ
ΧΩΡΟΣ: ΘΕΑΤΡΟ ΕΜΠΡΟΣ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΨΥΡΡΗ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΠΕΜΠΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΗ, 6ΜΜ
Μπροστά στη κλιμάκωση της φασιστικής απειλής και της ρατσιστικής βίας, στην εμφάνιση των Ταγμάτων εφόδου των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, την εξαθλίωση και τη φτώχεια που σπέρνουν τα Μνημόνια λιπαίνοντας το έδαφος για τη φασιστική δημαγωγία δεν σωπαίνουμε, αντιστεκόμαστε!
Το αποτρόπαιο πρόσωπο του φασισμού ξεπροβάλλει θυμίζοντας τις μαύρες εποχές του ναζισμού. Η λογοκρισία, οι επιθέσεις σε ανθρώπους της Τέχνης με απαίτηση απαγόρευσης παραστάσεων όπως τοCORPUS CRISTI είναι προκλήσεις πρωτοφανής.
Δεν πρέπει να αφήσουμε το φίδι που έχει εκκολαφθεί να χύνει το δηλητήριο του για να εξοντώσει τις ελευθερίες όλων μας, για να τσακίσει τους «άλλους» όσους διαφέρουν από τα πρότυπα της «καθαρής φυλής» στη βάση της θρησκείας, του χρώματος του δέρματος, του σεξουαλικού προσανατολισμού.
Λέμε ΟΧΙ στο φασισμό και το ρατσισμό. Δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε το κυνήγι μαγισσών του Χίτλερ κατά των Εβραίων, στο πρόσωπο των μεταναστών.
Αθήνα-πόλη ελεύθερη, χωρίς φασισμό και ρατσισμό!
Καλούμε τους Ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών να βαδίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ενωμένοι ενάντια στη φασιστική απειλή και τη ρατσιστική βία.
Να κάνουμε την Αθήνα στις 19 Γενάρη, αντιφασιστική πόλη. Να πλημμυρίσουμε το Σύνταγμα με χιλιάδες ανθρώπους σε ένα μεγάλο συλλαλητήριο, μια συναυλία διαμαρτυρίας-κραυγή κατά του νεοναζισμού και του ρατσισμού, μια μέρα δράσης των ανθρώπων των Γραμμάτων και της Τέχνης στο δρόμο, μια μέρα δράσης όλων των εργαζόμενων και της νεολαίας.

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ