2 Νοε 2012

η Λυρική πάει στη Βαρβάκειο αγορά!

Δεν είναι τίτλος από  σουρεαλιστικό ποίημα! Είναι η προσπάθεια κάποιων ανθρώπων να φέρουν την τέχνη πιο κοντά στον καθένα μας. Να εξοικειωθούμε με κάποιες εκφάνσεις της τέχνης, τις οποίες πολύς κόσμος τις αντιμετωπίζει με φοβικότητα. Η πολιτιστική ανάταση του λαού μας είναι προϋπόθεση για τις κοινωνικές ανατροπές που έχουν ανάγκη οι καιροί μας! Μακάρι να υιοθετηθούν τέτοιες πρωτοβουλίες και από άλλους φορείς του πολιτισμού!

το Δελτίο τύπου της Λυρικής: 
"Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, στις 20.00 το βράδυ η Εθνική Λυρική Σκηνή αφήνει τη σκηνή του Θεάτρου Ολύμπια για να δώσει μια διαφορετική μουσική παράσταση, σε έναν τελείως απρόσμενο χώρο, τη Βαρβάκειο Αγορά στην οδό Αθηνάς.

Στο πλαίσιο του εξωστρεφούς προγράμματος "Καλλιτεχνικές Δράσεις στην Αθήνα" και σε συνεργασία με την ομάδα "atenistas", η ΕΛΣ μας προσκαλεί σε μια ανέλπιστη βραδινή βόλτα στην Κεντρική Αγορά της πολύπαθης πόλης μας, δίνοντας μας μια ευκαιρία να την δούμε με άλλο μάτι και να την αγαπήσουμε ξανά, όπως της αξίζει.
Καταξιωμένοι και νέοι μονωδοί της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από διάσημες όπερες με τη συνοδεία πιάνου.

Από τον Σεπτέμβριο του 2011, όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα "Καλλιτεχνικές Δράσεις στην Αθήνα" η ΕΛΣ επισκέφθηκε γειτονιές, δρόμους και πλατείες της πόλης με σκοπό να καταστήσει τη λυρική τέχνη οικεία στους κατοίκους της και να αποδείξει στην πράξη ότι η πραγματικά υψηλή τέχνη δεν έχει περιορισμούς, ούτε αποκλεισμούς."

4 Νοεμβρίου 2012 – Βαρβάκειο Αγορά

Ώρα έναρξης: 20.00

Είσοδος ελεύθερη