25 Ιουν 2013

Πάνος Παναγιωτόπουλος: Ο πιτσαδόρος του Λεβέντη και ο παπαγάλος του Σαμαρά, νέος υπουργός πολιτισμού.

Την περίοδο όπου η χώρα έχει μπει στο μάτι του παγκόσμιου οικονομικού κυκλώνα , η επιλογή των (δοσιλόγων) προσώπων τα οποία απαρτίζουν το πολιτικό προσωπικό το οποίο καλείται να υλοποιήσει το τσαλαπάτημα της αξιοπρέπειας και της υπερηφάνειας του λαού μας παίζει μάλλον δευτερεύοντα ρόλο. Όταν όμως οι ακροδεξιές αντιλήψεις διαγωνίζονται με τη γελοιότητα -στοιχεία που συμπυκνώνονται με έναν προφανή τρόπο στο πρόσωπο του νέου υπουργού υγείας Άδωνη Γεωργιάδη- η επιλογή αυτή αποκτά σημαντικούς συμβολισμούς.

Όσον αφορά τα του πολιτισμού, η συγκυρία χρωματίζεται αναμφίβολα από την πρόκληση της ΕΡΤ. Το αυταρχικό γκρέμισμα φορέων πολιτισμού όπως το "Τρίτο Πρόγραμμα", τα "Μουσικό Σύνολα" και το "Αρχείο" της ΕΡΤ αποτελούν από μόνα τους μία απόδειξη θράσσους, ασέβειας και χυδαιότητας. Για την κυβέρνηση όμως ο κατήφορος του κυνισμού μοιάζει να μην έχει τελειωμό. Νέος υπουργός πολιτισμού ορίστηκε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Με απορία αναζητήσαμε στο διαδίκτυο τη σχέση του Π. Παναγιωτόπουλου με τον πολιτισμό. Φαίνεται ότι είναι η ίδια με αυτή των προκατόχων του (Σαμαράς, Γερουλάνος κλπ), δηλαδή... καμία. Ενδεικτικά, στο προσωπικό του βιογραφικό (το οποίο μπορείτε να δείτε ΕΔΩ) απουσιάζει κάθε νίξη πολιτιστικής ενασχόλησης. Ίσως το πιο κοντινό με τον πολιτισμό είναι η θέση του ως διεθυντή ειδήσεων του κατά κοινή ομολογία "ποιοτικού" STAR CHANNEL. 

Η διαδικτυακή αναζήτηση όμως ξέθαψε κάποια κειμήλια από το δημοσιογραφικό και πολιτικό παρελθόν του νέου υπουργού Πολιτισμού...

  • Όταν ο Πάνος Παναγιωτόπουλος ξεπέρασε τα όρια της ξετσιπωσιάς, προσπαθώντας να γελοιποιήσει τον Β. Λεβέντη παραγγέλνοντάς του πίτσες εν ώρα εκπομπής. Το αποτέλεσμα: η αυτογελοιοποίησή του.


  • Όταν ο Πάνος Παναγιωτόπουλος γίνεται ο παπαγάλος του Αντώνη Σαμαρά.