18 Σεπ 2013

Απόφαση της τμηματικής επιτροπής των φοιτητών του τμήματός Μουσικών Σπουδών, για το θάνατο του 34χρονου συναδέλδου μας μουσικού από μέλος της Χ.Α.



«Ανάθεμα την ώρα, κατάρα τη στιγμή, σκοτώσαν οι φασίστες το γελαστό παιδί.»
Για τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα, από μέλος της Χ.Α.
 Χθες το βράδυ ξεψύχησε ο 34χρονος, συνάδελφός μας μουσικός, Παύλος Φύσσας, από μαχαιριά φασίστα, μέλους της Χρυσής Αυγής.

Ο Παύλος, ήταν δραστήριος σε όλα τα κινήματα της γενιάς του και ενεργός μουσικός στη ραπ σκηνή (με το ψευδόνυμο (Killah P)  με κοφτερό πολιτικό και αντιφασιστικό στίχο. Αυτό το προφίλ ανθρώπου είναι που ο φασισμός δεν ανέχεται. Και παντοτινός αρωγός του συστήματος, ο φασισμός «μαχαιρώνει» οτιδήποτε γνήσια αντισυστημικό. Άλλωστε, η οργανωμένη δολοφονική ενέργεια από νεο-ναζί της Χ.Α. στο Πέραμα, εναντίων μελών του ΚΚΕ, ήταν μόλις μερικές μέρες πριν.

Μπορεί το «τελειωτικό χτύπημα» να δώθηκε από χέρια μέλους της Χ.Α., δεν πρέπει όμως να λησμονούμε ότι ο ηθικός αυτουργός που ανέχεται και υποθάλπει τέτοιες φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές, είναι η ίδια η κυβέρνηση και η Τρόικα. Η μη καταδίκη της επίθεσης Χρυσαυγιτών εναντίων μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα τις προηγούμενες μέρες από την κυβέρνηση, καθώς και ο από κοινού εορτασμός στις γιορτές μίσους στο Μελιγαλά (γιορτές που μνημονεύουν το θάνατο των ελλήνων ταγματασφαλιτών, συνεργατών των Γερμανών που πολέμησαν πλάι τους εναντίων των ελλήνων) από τη Χ.Α. και τη Ν.Δ. είναι μόνο μερικά δείγματα γραφής.

Για εμάς, σε τέτοια περιστατικά δεν ταιριάζουν θρήνοι. Στίχοι βαθειά χαραγμένοι στο ιστορικό υποσυνείδητο του ελληνικού λαού δείχνουν το δρόμο.
«Απάντηση θα πάρουν, ενότητα και αγώνα.

Για να βρουν ανάπαυση οι πρώτοι νεκροί».

Ως φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών στηρίζουμε όλες τις κινητοποιήσεις του λαού μας, εργατικές και αντιφασιστικές. Για να πάρουμε πίσω τη ζωή που μας ανήκει και να ξαναβάλουμε τον φασισμό εκεί που του αξίζει, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Και τι καλύτερος οδηγός από τα προφητικά λόγια του Παύλου για τον ίδιο του τον Παύλο:
«Για όσους με πρόδωσαν με πίσω μαχαιριές, θέλω να ξέρουν ότι
σιγά μην κλάψω.
...
Κι όσοι μ' απείλησαν με πύρινα δεσμά, θέλω να ξέρουν ότι
σιγά μη φοβηθώ.»



Η απόφαση αυτή πάρθηκε με πλειοψηφία 6 στις 7 έδρες (3 ΕΑΑΚ και 3 ΠΚΣ). Η ΔΑΠ μουσικού αρνήθηκε να το συνυπογράψει, χωρίς καμία αιτιολόγηση.