20 Φεβ 2013

όταν η αστυνομία αναλαμβάνει τις "ύποπτες φάτσες", ενώ η Χρυσή Αυγή τους "ύποπτους ακροατές"

20 Φλεβάρη σήμερα, ημέρα γενικής απεργίας. Και ενώ σε όλους τους σταθμούς του μετρό ή ακομα και έξω από γραφεία οργανώσεων (βλέπε ΕΔΩ) ο επίσημος κατασταλτικός μηχανισμός (Αστυνομία) παραφύλαγε να ελέγξει, τρομοκρατήσει, προσαγάγει τις "ύποπτες φάτσες" με τα μακριά μαλλιά, ο ανεπίσημος μηχανισμός (Χ.Α.), καταχέριαζε έναν "ύποπτο ακροατή" που άκουγε πολιτικά - εργατικά τραγούδια στο αυτοκίνητό του. 
 
Φαίνεται ότι η εποχή στην οποία το να ακούς Θεοδωράκη και πολιτικά τραγούδια ήταν σίγουρα αφορμή να περάσεις μια ... ευχάριστη βραδιά στα κρατητήρια, με την ανάλογη "ειρηνική" φιλοξενία, ξαναχτυπάει την πόρτα της ιστορίας. Και επειδή το επίσημο κράτος δε δύναται να το κάνει αυτό - ακόμα τουλάχιστον - το αναλαμβάνει το μακρύ του χέρι, η Χρυσή Αυγή.

Μάλλον, ο λογοκριτικός μηχανισμός της Χ.Α. ανέχεται μόνο Παντελίδη, ναζιστικά εμβατήρια, τραγούδια του Καιάδα που αφορούν τον μπάσταρδο, γαμημένο Ιησού (βλέπε ΕΔΩ), ή την εκδήλωση αγάπης προς το κολαστήριο του Άουσβιτς (βλέπε ΕΔΩ).

Το άρθρο που ακολουθεί αναδεικνύει του λόγου το αληθές.
 

Την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε εργαζόμενος στην Παλαιά Φώκαια από φασιστοειδή της «Χρυσής Αυγή» την Τρίτη, και μάλιστα έξω από το σπίτι του, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου.

Όπως σημειώνει: «Αυτή τη φορά η αιτία δεν ήταν το χρώμα του δέρματός του, ούτε η καταγωγή του, ούτε η θρησκεία του, αιτία για να δεχτεί την απρόκλητη επίθεση ήταν το γεγονός ότι τόλμησε να περάσει κοντά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και να ακούει στο αυτοκίνητό του εργατικά τραγούδια». Τέτοιες ενέργειες, υπογραμμίζει, δεν θα μένουν αναπάντητες, θα απαντούνται από το μαζικό οργανωμένο κίνημα.

Ο εργαζόμενος που δέχτηκε την επίθεση είναι ενεργό μέλος της διοίκησης του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής και πρωτοπόρος αγωνιστής στο χώρο που εργάζεται.
Αναλυτικά η ανακοίνωση-καταγγελία του ΕΚ Λαυρίου σημειώνει:
«ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ.
ΑΦΥΠΝΙΣΤΕΙΤΕ: ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΟΠΟΙΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε συνάδελφός μας στην Παλαιά Φώκαια, από φασιστοειδή χρυσαυγίτες και μάλιστα έξω από το σπίτι του. Αυτή τη φορά η αιτία δεν ήταν το χρώμα του δέρματός του, ούτε η καταγωγή του, ούτε η θρησκεία του, αιτία για να δεχτεί την απρόκλητη επίθεση ήταν το γεγονός ότι τόλμησε να περάσει κοντά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και να ακούει στο αυτοκίνητό του εργατικά τραγούδια.
Συγκεκριμένα λίγο μετά τις 9.30 μ.μ ο συνάδελφος Ζαμπέλης Δημήτρης, έχοντας σχολάσει από το κατάστημα όπου εργάζεται, κατευθύνεται προς το σπίτι του που τυγχάνει να είναι 100 μέτρα απόσταση από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Παλαιά Φώκαια και ακούει εργατικά τραγούδια, το αντιλαμβάνονται οι φασίστες και τον ακολουθούν μέχρι το σπίτι του. Όταν βγήκε από το αυτοκίνητο τον περικύκλωσαν 10 περίπου άτομα και ο ένας εξ αυτών του είπε ότι απαγορεύεται να ακούει τέτοια τραγούδια και τον χαστούκισε, ταυτόχρονα καταφτάνει ένα περιπολικό της αστυνομίας που γίνεται μάρτυρας του γεγονότος, οι χρυσαυγίτες τράπηκαν σε φυγή και μπήκαν στα γραφεία τους. Ο συνάδελφος με την αστυνομία έφτασαν κάτω από τα γραφεία για να αναγνωρίσει ποιος τον χτύπησε για να του κάνει μήνυση. Εκεί εμφανίστηκε ο βουλευτής Γερμένης ο οποίος του είπε να ακούει πιο σιγά τέτοια τραγούδια. Ο συνάδελφος κατευθύνθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα και υπέβαλε μηνύσεις.
Αυτοί είναι, συνάδελφοι, οι χρυσαυγίτες, εχθροί του λαϊκού κινήματος, εχθροί κάθε εργάτη που τολμάει να σηκώνει κεφάλι και να αντιστέκεται. Τους δημιουργούν ρίγος και ανατριχίλα τα τραγούδια που ακούγονται στις απεργιακές συγκεντρώσεις, όπως και στα αφεντικά τους, που τους έχουν για τη "βρώμικη" δουλειά. Ο συνάδελφος εκτός από ένας εργάτης που αγωνίζεται να βγάλει τίμια το ψωμί του είναι ενεργό μέλος της διοίκησης του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής και πρωτοπόρος αγωνιστής στο χώρο που εργάζεται.
Το ταξικό κίνημα δεν τρομοκρατείται από τέτοιες ενέργειες, ξέρουμε πολύ καλά ότι οι χρυσαυγίτες είναι παιδιά του συστήματος και ξέρουμε πώς να τους αντιμετωπίζουμε. Τέτοιες ενέργειες δεν θα μένουν αναπάντητες, θα απαντούνται με μαζικό οργανωμένο κίνημα, θα προβάλλονται σε όλους τους χώρους εργασίας οι αποτρόπαιες ενέργειές τους, για να καταλάβουν όλοι οι εργάτες - οι άνεργοι τι κουμάσια είναι τα φασισταριά. Να τους απομονώσουν όλοι οι εργάτες, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες και να ξαναλουφάξουν στις τρύπες τους όπου ήταν κρυμμένοι για 10ετίες, στις φωλιές των αστικών κομμάτων και μηχανισμών, ώσπου να έρθει η ώρα που το ταξικό κίνημα θα συντρίψει την εκμετάλλευση και όλους τους μηχανισμούς της εξουσίας τους. Άμεση απάντηση στην πρόκληση την Τετάρτη 11 π.μ στην Απεργιακή Συγκέντρωση στο Άγαλμα Μεταλλωρύχων».
Με ανακοίνωσή της την Τετάρτη, η Γενική Αστυνομική Διέυθυνση Αττικής, επιβεβαίωσε την τραμπούκικη επίθεση σε βάρος του εργαζόμενου και συνδικαλιστή, ενώ έκανε γνωστό ότι «Την 23.45 ώρα, στο Αστυνομικό Τμήμα μετέβη βουλευτής του συγκεκριμένου κόμματος ο οποίος υπέβαλλε μήνυση σε βάρος των αστυνομικών για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος».