22 Νοε 2013

Τι θα συμβεί στο ΤΜΣ μετά τη διαθεσιμότητα των διοικητικών ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ.

Σύμφωνα με αυτό το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και μετά από συζήτηση με ανθρώπους που εργάζονται στο τμήμα μας, μετά από αυτή την παράλογη, αντιακαδημαϊκή και απάνθρωπη επιλογή του υπουργείου Παιδείας να διώξει από το Πανεπιστημίο ένα εξαιρετικά σημαντικό ποσοστό εργαζομένων, καθιστώντας το μη λειτουργικό, το τμήμα μας επηρεάζεται ως εξής:

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ: Ενώ μέχρι τώρα η βιβλιοθήκη του τμήματός μας στελεχωνόνταν από δύο άτομα προσωπικά (ένας μόνιμος υπάλληλος και μία υπάλληλος με σύμβαση ορισμένου χρόνου), ο μόνιμος υπάλληλος μπαινει στις λίστες της διαθεσιμότητας. Επιπλέον, η σύμβαση της δεύτερης υπαλλήλου λήγει το καλοκαίρι και είναι αμφίβολο το αν θα ανανεωθεί εκ νέου.
Έτσι λοιπόν, από δύο άτομα προσωπικό, μένουμε με ένα (μέχρι το καλοκαίρι) και από Σεπτέμβρη πιθανότατα με κανένα.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Μέχρι τώρα, η γραμματεία μας, είχε προσωπικό τεσσάρων ατόμων. Μία υπάλληλος λείπει με διετή άδεια άνευ αποδοχών, ενά μια ακόμα λείπει σε άδεια εγκυμοσύνης. Μια έκτακτη υπάλληλος η οποία είχε σταλεί για να καλύψει τις ανάγκες της έλλειψης δυναμικού μπήκε στις λίστες της διαθεσιμότητας.
Έτσι λοιπόν, από τέσσερα άτομα προσωπικό, μένουμε με δύο. 

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ - ΦΥΛΑΞΗ: Καταργείται τελείως ο κλάδος των επιστατών του κτηρίου. Επομένως, τα ήδη προβληματικά ασανσέρ που κολλούσαν κάθε λίγο, μένουν χωρίς προσωπικό να τα συντηρεί και να είναι υπεύθυνο να απεγκλωβίζει όσους μένουν μέσα σε περίπτωση βλάβης. Το τίμημα για το τμήμα μας το οποίο έχει αίθουσες στον 9ο όροφο είναι τεράστιο. Πως θα μπορούν να πηγαίνουν στις αίθουσες ανάπηροι συμφοιτητές μας ή καθηγητές μας μιας κάποιας ηλικίας; Επίσης, σε ένα δαιδαλώδες εννιαόροφο κτήριο, η απουσία φυλάκων δημιουργεί υπαρκτό ζήτημα ασφάλειας, ειδικά το χειμώνα που νυχτώνει νωρίς, καθώς και σε χώρους με ακριβό εξοπλισμό, όπως το στούντιο, τα πιάνα και οι προτζέκτορες.

Είναι σαφές ότι το πλήγμα για το τμήμα μας είναι μεγάλο. Ειδικά στην περίπτωση της βιβλιοθήκης, αυτό το τόσο σπουδαίο εργαλείο για την άρτια ακαδημαϊκή λειτουργία του τμήματός μας κινδυνεύει με πλήρη ερήμωση σε λίγους μόλις μήνες. Το κύρος του πτυχίου μας καθώς και η δυνατότητα απόκτησής του διακυβεύονται. Πέρα όμως από όλα αυτά, το ζήτημα του ανθρώπινου παράγοντα είναι κεντρικής σημασίας. Δε γίνεται να επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να πετάει στο λάκκο της ανεργίας 1500 περίπου ανθρώπους, συστατικό κομμάτι της ακαδημαϊκής ζωής, προς τέρψη της Τρόικας και ιδιωτικών συμφερόντων. 

ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ;
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΥΓ Τα κονδύλια για συγγράμματα φέτος έχουν κοπεί στο μισό, κονδύλια για πετρέλαιο δε δόθηκαν, κύκλοι του υπουργείου διαμηνύουν ότι έπονται απολύσεις 40% των μελών ΔΕΠ, ενώ οι φήμες για δίδακτρα μένουν να αποδεκτούν ως ακριβείς.